Kraanwater-tappunt

Kraanwater-tappunt

De TU/e nam op World Water Day, haar tweede kraanwater­tappunt officieel in gebruik. Het eerste tappunt, onderdeel van het netwerk van Join the Pipe, werd in 2014 geïnstalleerd bij MetaForum; het tweede staat sinds maart 2016 bij Flux, tussen de hoofdingang en de fietsenstalling. Het concept Join the Pipe past volgens Daniëlle Dikhoff, vanuit Dienst Huisvesting betrokken bij het GO Green Office van de TU/e, goed bij de aandacht van de universiteit voor duurzaamheid. “Duurzaamheid gaat veel verder dan alleen energie. Het gaat bijvoorbeeld ook om afval, ook van het kleine flesje fris of water dat je in de supermarkt koopt. Als je zelf je meegenomen flesje vult met kraanwater, is dat net zo gezond, maar vooral beter voor het milieu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *