Duurzame Introductie Stunt

Doel van de DIS is aankomend studenten bewuster te maken van duurzaamheid.

August 22, 2017

End

August 22, 2017

Green Strip at TU/e-campus   View map

De Duurzame Introductie Stunt (DIS) is een wedstrijd tussen studie- en studentenverenigingen en introweek-commissies uit diverse steden. Introductieweken strijden om de award: ‘Meest Duurzame Introductieweek’ en introductiestunts voor de ‘Meest Duurzame Introductiestunt’. Deze twee awards worden elk jaar aangevuld met een derde award, in 2016 was dit de Waka Waka Social Impact prijs.

Doel van de DIS is aankomend studenten bewuster te maken van duurzaamheid. Daarnaast is het een unieke gelegenheid voor een vereniging om zichzelf op de kaart te zetten, nieuwe leden aan te trekken en de clubkas te spekken.

De DIS vindt plaats in de introductieweken in augustus. Dan maken duizenden studenten voor het eerst kennis met het studentenleven. Deze weken zitten vol activiteiten en feesten waar duurzaamheid eenvoudig een plek in kan krijgen. Daarom dagen wij alle studie- en studentenverenigingen én intro-weken uit om mee te doen aan de DIS!

Oprichting

De DIS is in 2012 en 2013 in het leven geroepen door campagnebureau EEN. Samen met partners UMEF en WakaWaka organiseren wij vanaf 2014 dé duurzaamheidsbattle tussen introductie-weken en studentenverenigingen!

Het concept is heel simpel: studie- en studentenverenigingen bedenken een stunt en geven die door aan Studenten voor Morgen. Introductie weken/commissies worden beoordeelt op algehele duurzaamheid door een vragenlijst die tijdens een bezoek aan het evenement zal worden afgenomen door een DIS medewerker. Tijdens de introductieweken in augustus en september worden de stunts uitgevoerd. Verenigingen maken zelf foto’s en filmpjes en sturen die op naar ons. Wij plaatsen ze vervolgens op Facebook.

MORE DETAIL