Theelichtjes voor Earth hour

Het GO Green Office van de TU/e deelde tweeduizend theelichtjes uit aan studenten en medewerkers om aandacht te vragen voor Earth Hour, op zaterdag 19 maart. Het idee is dat die avond wereldwijd één uur lang het licht en zoveel mogelijk elektrische apparaten worden uitgeschakeld. De uitgedeelde theelichtjes zijn gemaakt van gerecyclede oliën en vetten, vertelt TU/e ­masterstudente Akshaya Prabakar, ‘Sustainable Change Agent for Community & Communication’ bij het GO Green Office. Op de theelichtjes vinden TU/e’ers een sticker met QR­code die hen wijst op een fotowedstrijd via Facebook. Studenten en medewerkers werden opgeroepen een foto van hún ‘uur bij kaarslicht’ te maken. De maker van de foto met de meeste likes op de hiervoor opgezette Facebook­pagina won een oplader op zonne­-energie.

>> Download PDF